Виконання Плану проведення catch-up кампанії з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи дитячого населення Харківської області в 2023 року

Стартувало проведення catch-up кампанії з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи дитячого населення Харківської області в 2023 році, який затверджений заступником голови Харківської ОВА.

Кампанія охоплює три інфекції, тому що щеплення проти кору, епідемічного паротиту та краснухи проводяться однією вакциною – КПК.

Catch-up кампанія, або «наздоганяюча» кампанія передбачає вакцинацію дітей, які своєчасно не отримали щеплення проти кору, епідемічного паротиту та краснухи відповідно до Календаря профілактичних щеплень.

Тобто «наздоганяючій» вакцинації підлягають діти 2-17 років, які не отримали жодного щеплення КПК, та діти 7-18 років, які не отримали другого щеплення КПК.

Термін реалізації – червень-вересень 2023 року. Кампанія розпочата 12 червня 2023 року.

Статтею 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» передбачено, що прийом дітей до виховних, навчальних, оздоровчих та інших дитячих закладів проводиться за наявності відповідної довідки закладу охорони здоров'я, в якому дитина перебуває під медичним наглядом. Довідка видається на підставі даних медичного огляду дитини, якщо відсутні медичні протипоказання для її перебування у цьому закладі, а також якщо їй проведено профілактичні щеплення згідно з календарем щеплень і вона не перебувала в контакті з хворими на інфекційні хвороби або бактеріоносіями.

Кiлькiсть переглядiв: 25